Nejčastější dotazy při používání Microsoft Teams

Pokud psychicky nezvládáte používání Microsoft Teams a nevyžadují po vás ostatní jeho používání, můžete využít intuitivnější Open-source webovou aplikaci ZDARMA JITSI MEETS.

Slyším ozvěnu, co mám dělat?

Ztlumte si reproduktory či hlasitost sluchátek. Anebo citlivost mikrofonu. (pokud nejste zkušemý uživatel, ztlumte si hlasitost)

Slyším piskání a velmi nepříjemné zvuky

Mikrofon vám chytá ozvěnu z reproduktorů / sluchátek. Ztlumte si hlasitost reproduktorů nebo sluchátek a ozvěna by měla do vteřiny až 2 přestat.

Musím si instalovat Teams?

Nemusíte, stačí vám webová verze a mít otevřený prohlížeč. Nemusíte nic instalovat na mobil ani na počítač. Samozřejmě existují Microsoft Teams ke stažení na PC i na mobil, ale není to nutné.

Jak se připojím ke „Schůzce“ k Video/audiokonferenci?

V případě děkanátu jsem vytvořil testovací schůzku na ukázku všem.
Pokud se chcete připojit do nějaké předem naplánované schůzky (SIFové, proděkani, nějaké kolegium) Připojte se do Microsoft Teams, vlevo nahoře si klikněte na Aktivita a zobrazí se vám nasdílená schůzka, do které když se připojíte, jste uvnitř audio/videokonferenci s ostatními.

3 odpovědi na “Nejčastější dotazy při používání Microsoft Teams”

  1. Dobrý den, ve škole řeším jako správce IT problém, kdy se některým učitelům vyskytl následující problém:
    Při zadání kvízu během online hodiny (např. v 9:20) se kvíz zobrazuje jen některým členům týmu. Ostatním se zobrazí později nebo vůbec. Což je problém, pokud je kvíz omezen časem odevzdání (např. 9:30). Nevím, zda to může být způsobeno tím, že žáci pracují např. s notebookem, tabletem nebo mobilem… Nebo, zda je problém, zda žák je ve webové aplikaci nebo desktopové… Nejhorší je, že se to paní učitelce jednou zobrazí v pořádku, jindy je problém… Takto řeším již několik dnů a zatím jsem nezjistil, kde může být problém… Pokud jsem zkoušel se svými týmy, tak jsem na podobný problém nenarazil. Děkuji za odpověď. Pešek

    1. Dobrý den, řešení by mohlo být odhlášení a opětovné přihlášení do Teamsů studentům, kterým to nefunguje.

    2. Problém může způsobovat spuštění v prohlížeči, neaktuálnost verze, neaktuální mobilní klient na androidu. Vždy je vhodné, když to nejde, zajistit updatem, či reinstalací nejnovější verzi MS Teams. Na kvízy doporučím použít již hotové nástroje MS Forms s předpřipraveným formulářem a vložit odkaz do chatu na callu, to je vždy 100% jistota, že to bude ok.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *