Automatická instalace Statistica 14 včetně automatické instalace češtiny

Tuto univerzitu je nutné posouvat vpřed malými krůčky. Jeden z těchto menších kroků je moje snaha ulehčit vám život s instalacemi programů.

Když jsem viděl návod na instalaci statistica 14, napadlo mě, jak moc by šlo ulehčit a zautomatizovat instalaci programu, abych se s tím nemusel klikat a abych totéž nabídl všem studentům, přednášejícím a vyučujícím.

Vítejte ve 21. století, v době, kdy se program stáhne a nainstaluje za vás

…což je moje vize, jak posunout fakultu i univerzitu do 21. století.

Jste na VPN, nebo na drátové síti Mendelu? Pokud ano, půjde vám stáhnout tento skript:

spustíte stažený .bat soubor z http://ulmus.mendelu.cz/statistica/ / zobrazí se modré okno s upozorněním / kliknete na bílý text „více informací“ / pak na tlačítko přesto spustit / spustí se konzole a už to automaticky přimapuje síťovou jednotku, pustí tichou instalaci, ve které to nainstaluje program Statistica 14. To vše kompletně za uživatele. Po dokončení instalace programu, automaticky stáhne češtinu a rozbalí ji do příslušného adresáře.

A dál pokračuje instalace v tichém režimu  (konzoli prosím nezavírat), připojí to instalační soubory jako disk s:/ (proto je dobré na jednotce s: nemít nic připojeného), po potiché instalaci statisticy to rozbalí potichu češtinu do příslušného adresáře. Pokud máte český Windows 10, statistika vám automaticky naběhne již v češtině.

Ozkoušeno, funguje na windows 10.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *